top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMirjam Van O.

De Rainbow Nation?!




Zuid Afrika, ons thuis.

Het land waar we over droomden, het land waar we oud willen worden. Het land waarin wij heel veel potentie zien! Het land met nog steeds heel veel mogelijkheden!

Het land van de overweldigende natuur, wildlife, de zon, de braai, en vooral de Rainbow Nation waar we graag een deel van uit willen maken.

De Rainbow Nation, in het land wat men de wereld in 1 land noemt.

“De wereld in 1 land”.

In veel opzichten is dat ook zeker zo. Het droge noorden, met de enorme graslanden. Pilanesberg, een geweldig en overzichtelijk malariavrij Big 5 reserve.

De panorama route met z’n fantastische watervallen, en vergezichten. Het fantastische Krugerpark, waar je van Noord naar Zuid van de droge savanne naar het groene, beboste Zuiden rijdt. Van de kuddes olifanten en buffels in het Noorden, naar het zuiden waar de katachtigen de favoriet zijn. De Drakensbergen in het midden van het land die grenzen aan het mooie Lesotho. De fantastische Oostkust, St’ Lucia met haar mooie moerassen vol krokodillen en nijlpaarden, grenzend aan de Indische Oceaan. Het warme bad waar we eigenlijk altijd op zoek kunnen naar de walvissen en de dolfijnen. Op een bootje... Zo’n bijzondere ervaring! Je bent zo klein wanneer er zo’n enorme walvis ineens langs je bootje gedag komt zeggen. Een stukje Zuid Afrika wat je echt niet mag missen. De kustlijn met al z’n bijzondere plekken, van Sodwana Bay, tot aan de zandduinen van Port Elizabeth. Durban, een grote stad waar de Indische invloeden direct op je inwerken.

Niet te vergeten Swaziland. Het koningrijk wat z’n eigen leven lijdt, en waar de mensen echt nog een stukje terug in de tijd leven.

En de Karoo, eindeloos woestijnlandschap, glooiende bergen, waanzinnige bergpassen, helemaal naar het zuiden.

Daar waar Kaapstad het Zuidelijkste punt van Afrika aantikt. De Mother City...

Zo’n mooie stad, met een heleboel mooie plekken om te ontdekken, en te beleven. Van de Tafelberg, Bo-Kaap, Cape Point, Muizenberg en Boulders Beach. De wijnvelden, een stukje Dordogne. En de fantastische Garden Route.

De wereld in 1 land, en meer dan dat. Iets wat ons nog elke dag opvalt, en wat we veel gasten horen zeggen is de vriendelijkheid van de mensen. In Nederland liepen we over straat, en als er iemand gedag tegen je zegt denken we dat ze onder invloed zijn, of iets van je willen. Hier is het niet meer dan normaal om tegen elkaar te praten. Elkaar gedag te zeggen, en te vragen hoe het gaat. Ik durf te zeggen dat ik blij word van de vriendelijke glimlachen, en de lieve knikjes. Ik voel me een deel van Zuid Afrika, en zou met alle liefde een deel willen zijn van de Rainbow Nation. Maar bestaat die ook? De verschillen in dit mooie land zijn nog te groot! De tijd heeft het hier nog nodig. Hoe graag wij ook willen. In de ogen van veel blanke Afrikanen zijn we maar raar. Wij zien geen kleur, wij zijn daar niet mee opgegroeid. Hier is dat helaas nog steeds een beetje anders. We praten en discussiëren er veel over. Voelen doms het verdriet, en soms ook een boosheid. Het lijkt alsof ze allemaal wel anders willen, maar het gewoon nog niet lukt. En andere mensen hebben alleen maar weerstand...

Nog minimaal 3 generaties, en dan hoop ik oprecht dat iedereen hier in het mooie Zuid Afrika een deel van de Rainbow Nation kan zijn...

Iedereen! De oorspronkelijke bewoners, en de rest. Respect voor elkaar krijgen, de handen ineen slaan, en samen gaan inzien in wat voor mooi land ze wonen. Respect is echt een codewoord hier! Respect voor anderen, al zijn ze anders, zien ze er anders uit, en hebben ze andere idealen.

Samen gaan inzien dat ze samen het beste hebben uit 2 werelden.

Samen, en alles daartussen.


De Rainbow Nation...

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


Post: Blog2_Post
bottom of page