top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMirjam Van O.

Gezien of leren kennen?

Bijgewerkt op: 27 aug. 2021

Blog oktober 2018


Een land gezien hebben?

Of een land leren kennen?


Reizen doe ik mijn hele leven al! Vakanties zijn ons met de paplepel ingegoten. En precies dat is wat ik mijn kinderen ook wil meegeven.

Met de caravan naar Zuid Frankrijk of Spanje doe ik wel als we 60+ zijn.

Als je over de wereld wil meepraten moet je hem gezien en gevoelt hebben! Na vele vakanties naar Zuid Afrika wonen wij hier inmiddels.

Zodra wij de kans hebben, gaan we met de kinderen voornamelijk lokale plaatsen bezoeken. We praten met de mensen, leren van elkaar, en de verbazing van de kinderen naar onze kinderen en weer terug is bijzonder. De ontdekking, het praten met handen en voeten.

We bezoeken minder bedeelde mensen, en nemen altijd iets voor ze mee.

We bezoeken opvangplaatsen voor dieren, en proberen ook hier ons steentje bij te dragen. Van een zak voer tot de oude dekens voor de koude winter.

De branden in de droge winter zorgen voor verlies van alles! Wij hebben een weggeefkast. Spulletjes die te klein zijn of niet meer gebruikt worden. Deze spullen kunnen voor een ander van ongekende waarde zijn!

Op Nelson Mandela day ruimen wij deze kast op. Dan gaan we met z’n allen met vuilniszakken en dozen vol naar Soweto waar we voor het huis van Nelson Mandela alles uitspreidden! Iedereen kan iets meenemen, en dat gaat altijd met bewonderenswaardig veel respect. We zijn inmiddels een begrip!

Als je naar landen gaat waarvan je weet dat ze blij worden van weinig. Neem dan oudere kleren mee, koop eens iets extra’s bij de supermarkt, en deel je glimlach!

Je spullen komen altijd goed terecht, en de glimlach die jij geeft, komt in veelvoud retour!

Geniet van het land dat je bezoekt, en laat altijd iets positiefs achter!

Positiviteit kunnen we wereldwijd gebruiken!

Lieve groeten uit Zuid Afrika.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page